Certificat Si Garantie Dbq

Certificat și Garanție Bijuterii Aur si alte Metale Pretioase

Produsele achiziționate prin intermediul magazinului online Diamond Boutique sunt însoțite de certificate de garanție, ce atestă autenticitatea și calitatea acestora.

Diamond Boutique oferă garanție 24 de luni pentru bijuterii si verighete.

Garanția nu include produsele care prezintă defecte cauzate de lovituri, purtare sau manipulare neadecvate.

Certificatele de garanție pentru bijuteriile comercializate de Diamond Boutique sunt întocmite în conformitate cu legile în vigoare. Toate produsele sunt însemnate cu marca de garanție proprie B006,B006A, GR01,GR01A, însemne înregistrate la ANPC sau marca ANPC, titlul aliajului din aur 585 (14k), 750 (18k), 950 (Pt),950 (Pd) si 925 (Ag).

Aurul de 14k are în compoziție 58,5% aur pur și 41,5% alte metale, în timp ce aurul de 18k este constituit din 75% aur și 25% alte metale, diferențele de aspect nefiind evidente. Condițiile de solicitare a garanției pentru bijuteriile comercializate de Diamond Boutique sunt în conformitate cu O.G. 21/1992, Legea 449/2003 și O.G. 174/2008.

Costurile transportului pentru produsele trimise care sunt sub incidenta garantiei, (tur-retur) vor fi suportate de Diamond Boutique. Expedierea acestora în vederea soluționării garanției se va realiza prin intermediul aceluiași curier.

Serviciile de reparație sunt disponibile la magazinul Diamond Boutique, Calea Victoriei Nr. 26, sector 3, Bucuresti, C.P. 030027. Soluționarea garanției se va efectua în termen de maxim 15 zile. În acest interval de timp putem fi  contactati telefonic la numărul 0736639838.

Certificat de calitate si garantie


1.CLAUZE ȘI CONDIȚII DE GARANȚIE


Prezentul certificat atestă calitatea produsului livrat și conformitatea acestuia cu standardele internaționale corespunzătoare clasei în care se încadrează. 
Acest certificat de garanție atestă faptul că bijuteria este realizată din aur sau alt metal pretios și nu își schimbă proprietățile în cazul utilizării corespunzătoare a acesteia pe o perioadă de 2 ani de la data achiziției, menționată pe bonul fiscal/factura fiscala.
Pentru bijuteriile încrustate cu pietre prețioase, în cazul desprinderii/ căderii acestora, producătorul sau după caz, vânzătorul le va înlocui, într-un termenul legal, numai în situațiile în care acest lucru nu este imputabil cumpărătorului. Garanția nu include deteriorările provocate bijuteriei din cauza nerespectării indicațiilor menționate în cadrul certificatului, a accidentelor, a neglijenței, a utilizării necorespunzătoare a acesteia sau a altor factori care nu au legătură cu defectele de material sau de manoperă.
Reparațiile pentru produsele aflate în termen de garanție vor fi efectuate gratuit sau bijuteriile vor fi înlocuite în condițiile OG nr. 21/1992 revizuită, dacă se confirmă faptul că un defect de manoperă ori de fabricatie a reprezentat cauza unei asemenea deteriorări. În cazul înlocuirii produsului, nu se garantează livrarea aceluiași model, ci a unui produs similar având o valoare echivalentă.

 

2. CERTIFICAT DE GARANȚIE


Prin prezentul certificat de garanție emis de SC SAFIR`94 IMPEX SRL, CUI, J04/8349/1994, se atestă că produsele Diamond Boutique  – inele, cercei, brățări, coliere, pandantive, butoni– îndeplinesc parametrii și cerințele de calitate în conformitate cu normele legale în vigoare.
Perioada de garanție este de 24 de luni de la data achiziției. Produsele vor fi schimbate numai dacă nu au fost purtate.
Drepturile consumatorului sunt conforme cu O.G. nr.21/1992 republicată și legea 449/2003. Drepturile consumatorului nu sunt afectate de condițiile de garanție prevăzute în acest Certificat de Garanție.
Prin prezentul certificat de garanție vă asigurăm că bijuteriile Diamond Boutique sunt marcate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – Direcția pentru Metale Prețioase și Pietre Prețioase.

3.RECOMANDĂRI


Pentru o întreținere cât mai corectă a bijuteriilor Diamond Boutique  vă recomandăm:
Să purtați cu grijă bijuteriile încrustate cu pietre sau perle, deoarece montura acestora nu rezistă șocurilor mecanice.
Să păstrați bijuteriile în cutiile primite la achiziționarea produselor sau în alte cutii destinate bijuteriilor.
Să nu purtați bijuteriile în timpul activităților casnice / brute sau a acelora în care există posibilitatea ca acestea să intre în contact cu substanțe ce conțin sulf. 
Să nu purtați bijuteriile în timpul activităților fizice.
Pentru a menține luciul bijuteriilor, se recomandă scoaterea acestora înainte de dușuri sau treburi casnice.
Evitați contactul cu substanțele chimice , existând posibilitatea ca acestea să erodeze metalul.
După fiecare purtare, ștergeți bijuteriile cu o cârpă moale.
Metalul prețios îți poate pierde strălucirea în timp dacă intră frecvent în contact cu agenți precum parfumul, apa sărată, creme de piele, fixativ pentru păr, clor sau sulf.
Nivelul de mătuire apărut depinde de pielea purtătorului și de rutina de îngrijire a pielii acesteia.
Nu expuneți bijuteriile la substanțe chimice dure. Agenții de curățare pot altera culoarea și strălucirea bijuteriilor.

 

CURĂȚARE/ EXAMINAREA PROFESIONALĂ ANUALĂ


În funcție de gradul utilizării, vă recomandăm ca bijuteriile să fie examinate și curățate de către un bijutier cel puțin o dată pe an.